Majdanpek: Nakon ponovljenih izbora mandat Koaliciji za Kraljevinu Srbiju – DSS

Na četiri biračka mesta juče su, zbog uočenih nepravlnosti na izborima 3. aprila, u opštini Majdanpek ponovljeni lokalni izbori. Izašlo je blizu polovine upisanih birača, a jedan odbornički mandat obezbedila je Koalicija za Kraljevinu Srbiju – DSS.

Ponovljeni lokalni izbori na biračkim mestima u Debelom Lugu, Klokočevcu, Kopanoj Glavici i Donjem Milanovcu održani su juče i od 1.464 upisana birača svoje biračko pravo iskoristilo je 49,62 odsto.

Prema nezvaničnim rezultatima, cenzus je prešla Koalicija za Kraljevinu Srbiju – DSS, a grupacija “Može i drugačije” ostala je bez jednog odborničkog mandata u odnosu na rezultate pre ponavljanja izbora.

U opštinskoj Skupštini većinu ima SNS sa 19 odbornika, dok su u prethodnom sazivu naprednjaci  imali 24 mandata. Sledi SPS sa pet odbornika, u prošlom sazivu imali su tri i to u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

Grupa građana “Ne dam!” osvojila je tri odbornička mandata, grupacija “Može i drugačije dva” i po jedan odborničli mandat imaju Srpski pokret Dveri i Koalicija za Kraljevinu Srbiju – DSS.

Od sedam potvrđenih lista sa kandidatima za odbornike, ispod crte ostala je jedino lista Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj.

preuzeto: Danas