Majdanpek: Zajednička izložba Tatjane Karabašević i Živanke Dragošanović

U galerijskom prostoru Centra za kulturu u Majdanpeku otvorena je izložba slika “Odavde do neba”, autorki Tatjane Karabašević i Živanke Dragošanović.

Obe umetnice dobro su poznate umetničkoj javnosti i van granica naše zemlje i višestruko su nagrađivane za svoje stvaralaštvo.

Živankini radovi su autentični i rađeni specifičnom tehnikom, hemijskom olovkom na papiru.
Zanimljivo je da je ova svestrana umetnica za svoju poeziju u haiku formi dobila visoko priznanje u Japanu 2000. godine. I izložba je naslovljena upravo po njenoj pesmi “Odavde do neba”

Tatjana Karabašević svojim raskošnim akvarelima osvojila je ljubitelje umetnosti širom Evrope i sveta, pa su njene slike krasile izložbe u Italiji, Austriji, Albaniji, Peruu, Maleziji, Bangladešu, Indiji….

Na zajedničkoj izložbi Tatjana je predstavila svojih pet radova.

Moji radovi su u stvari nastali ovih dana. Javili su mi da sam dobila zlatnu nagradu Novosadskog sajma za etikete koje sam radila za kolekciju vina vinarije “Grabak”. To je najveća nagrada kod nas za to. I ja htedoh da naslikam “omaž vinu”. To su ti radovi,

kaže umetnica za Zaječarsku hroniku.

Umetničko veče poezijom su obojili Gorčilo Potpara, Nerandža Kostić, Ljupka Dimitrijević, kao i koautorka izložbe Živanka Dragošanović.

Izložba se može razgledati do 15. oktobra.

foto: fb Centar za kulturu Majdanpek