Majka usmrćene devojčice ostaje u pritvoru

J.T. majka preminule dvogodišnje devojčice P.V. saslušana je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, gde joj je produžen pritvor do 30 dana, zbog krivičnog dela zlostavljanja i zapuštanja maloletnog lica (član 193 stav 1). Za ovo krivično delo zaprećena zatvorska kazna do 3 godine.

Tokom istražnog postupka, pre podizanja optužnice, ukoliko budu pronađeni drugi dokazi, mogla bi eventualno da bude osumnjičena i za druga krivična dela. Kako su neki od rođaka izjavljivali za pojedine medije, a PU Zaječar navela u saopštenju od 21. februara, majka se sumnjiči da je duže vreme znala da njen nevenčani suprug tuče dete a nije prijavljivala policiji.

Obdukcija tela stradale devojčice pokazala je da je preminula od brutalnih udaraca po glavi i rascepa jetre.

Podsećamo, zaječarska policija uhapsila je 21. februara, nakon što je u zaječarskoj bolnici preminula dvogodišnja devojčica, osumnjičenog M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, kao i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (2000) iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.