Mali predah za đake, bez online nastave u petak i ponedeljak

Sutra, u petak, i u ponedeljak, neće biti nastave na daljinu na programima RTS-a, zbog predstojećih vaskršnjih praznika, tako da će osnovci i srednjoškolci, spojeno sa vikendom, imati pauzu od četiri dana.

Emitovanje časova nastavlja se u utorak, 21. aprila.

Školskim kalendarom, koji je pravljen za redovne okolnosti, predviđen je bio prolećni raspust koji se naslanjao na vaskršnje praznike. Bilo je planirano da đaci imaju pauzu od 11. do 20. aprila.

Zbog vanrednog stanja i borbe sa virusom korona prešlo se na nastavu na daljinu, a Ministarstvo prosvete odlučilo je da se raspust skrati, odnosno da đaci imaju samo pauzu za verski praznik.

Ministar prosvete Mladen Šarčević navodi da se proces učenja na daljinu odvija već pet nedelja, da je zadovoljan tokom nastave.

Mislimo da ćemo za mesec i po dana završiti sa emitovanjem časova vezanih za redovnu nastavu za osnovnu i srednju školu,

rekao je ministar za TV Pink.

Zadovoljan je i kako su nastavnici i učitelji prihvatili formativne modele ocenjivanja i naglasio da već sada formativne ocene mogu da se prevedu u sumativne, brojčane.