MDULS: Podrška za dva projekta grada Zaječara

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odobrilo je Gradu Zaječaru iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, sredstva za realizacija dva projekta i to 18 miliona dinara za ,,Adaptacija i sanacija Poslovne zgrade u ulici Dositejevoj br. 1 u Zaječaru” i 852 hiljade dinara za “Pokretanje edukativnog centra u okviru karavana Izađi mi na teglu”.

Potpise na ugovor o dodeli sredstava danas su u Beogradu stavili ministar Branko Ružić i gradonačelnik Boško Ničić.

Gradonačelnik Ničić izrazio je zadovoljstvo što je Zaječar jedan od 63 grada u Srbiji koji je dobio čak dva projekta. Jedan se odnosi na sanaciju 3 sprata gde će se smestiti nekoliko odeljenja Gradske uprave koja su u lošem stanju, što će doprineti njihovom kvalitetnijem radu. Gradonačelnik je istakao i da je značajan i drugi projekat koji se odnosi na pomoć u što boljoj organizaciji kulturne i turističke manifestacije „Izađi mi na teglu“.

Ministar Državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je čestitao svim gradovima i opštinama i rekao ovom prilikom da su finansirani oni projekti koji ostavljaju trag u lokalnoj zajednici, jer dobra uprava je ona koja je po meri građana.

Ministrastvo Državne uprave i lokalne samouprave je ove godine za projekte lokalnih samouprava opredelilo skoro pola milijarde dinara.

izvor i foto: Grad Zaječar