Medicinskoj školi u Zaječaru odobren upis pet odeljenja

Ministarstvo prosvete odobrilo je Medicinskoj školi u Zaječaru, nakon četiri godine, upis petog odeljenja u predstojećem upisnom roku, izjavio je dr Davor Janković, direktor ove obrazovne ustanove.

Ove godine biće upisana tri odeljenja za zanimanja medicinska sestra tehničar, i po jedno odeljenje za farmaceutskog tehničara i medicinsku sestru vaspitača. Ranijih godina se dešavalo i da po 30 đaka ostane neupisano, tako da će ovoga puta biti mesta za sve koji žele da se školuju u jedinoj medicinskoj školi u ovom delu Srbije.

Školu sada pohađa 513 đaka, a čak 366 je sa mestom prebivališta van Zaječara.

U školu je ovih dana stigla još jedna lepa vest. Za projekat laboratorije, za koju su konkurisali kod Ministarstva pravosuđa, odobrena su sredstva rešenjem Vlade Republike Srbije.

„Na tom konkursu je Medicinska škola aplicirala sa projektom opremanja laboratorije nameštajem, opremom i aparatima za obrazovne profile farmaceutski tehničar, sanitarno-ekološki tehničar i laboratorijski tehničar u iznosu od blizu 4, 7 miliona dinara, i naša škola se našla među 139 institucija koje su prošle. Benefit novom, modernom, savremenom laboratorijom, pored već postojeće, za školu i učenike je višestruk. Prvo je da će imati bolji raspored časova, to automatski znači da će imati više vremena za učenje i vannastavne aktivnosti. Usavršavaće praktčan rad jer ćemo u laboratoriji imati i neka nastavna sredstva koja sada nemamo i biće mnogo pripremljeniji i spremniji za dalji profesionalni razvoj i karijere”, kazao je Janković za “Glas Zaječara”.

izvor: T1 i Glas Zaječara, foto T1