Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva

U dvorištu Dečijeg centra Zaječar počeo je šesti Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva ART ZONA ZA SVE.

Festival je započeo nastupom bubnjara iz Školice bubnjeva „Trajko“, a onda je Selena Ristić Vitomirović pozdravila goste i publiku i poželela im lep boravak u Zaječaru.

Publiku je pozdravila i Jelica Saltirova ispred baletskog studija EUREKA iz Skoplja koja je istakla da im je veliko zadovoljstvo što treći put dolaze u Zaječar i ovoga puta sa novom inkluzivnom predstavom i izrazila žaljenje što nisu mogli da dodju svi članovi baletskog studija, a ima ih 250, ali je prenela njihove tople pozdrave iz Makedonije.

Festival je zvanično otvorila Galina Maksimović ispred Rekonstrukcije ženski fond koja je i podržala ovaj festival.

Usledio je nastup baletskog studija EUREKA iz Skoplja, a publika je uživala u njihovoj igri, smejala se i plakala i gromoglasnim aplauzom i ovacijama ispratila plesače sa scene.

Fantastična Milica Đokić pobednica takmičenja “Ja imam talenat“, nakon 5 godina ponovo je došla na ART ZONU ZA SVE. Publika je imala priliku da vidi njen film „Bitisanje, gluv nije nem“.

Do kraja večeri publika je imala priliku da vidi još dva filma, a svemu je prethodila i izložba „Lice promene“.

Festival se nastavlja sutra, radionicama, koncertima, promocijama knjiga, predstavama i tako že biti sve do desetog septembra.

preuzeto: Zaječarski dnevnik