Meštani blokirali put prema rudniku Veliki Krivelj

Meštani Velikog Krivelja i Oštrelja, dva sela kod Bora, blokirali su lokalni put koji vodi od grada prema rudniku “Veliki Krivelj”.

Zbog proširenja kopa, oko 1.000 stanovnika Velikog Krivelja već tri godine čeka iseljavanje iz svojih domova na još nepoznatu lokaciju. Međutim, to nije njihov jedini problem i razlog zašto su blokirali saobraćajnicu koja vodi ka rudniku.

Dragoljub Ćosić iz Velikog Krivelja kaže za RTS da kineska kompanija “Ziđin” za ovo što danas radi nema prostorni plan, nema zone uticaja i nema dozvolu za rad, čime, ističe, direktno krši zakone Republike Srbije.

Potpredsednik saveta Mesne zajednice Krivelj Dragoslav Nikolić kaže da se još ne zna cena njihovih nekretnina i zemljišta koje treba da napuste prilikom preseljenja.

Iz Gradske uprave u Boru kažu da je sledeći sastanak Radne grupe za preseljenje građana Velikog Krivelja zakazan za utorak.

Tom sastanku bi, pored članova Radne grupe, trebalo da prisustvuje i potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

preuzeto: RTS, foto: ilustracija