Milan Đokić treći put predsednik opštine Knjaževac

Odlukom odbornika Skupštine opštine Knjaževac Milanu Đokiću, magistru fizičke kulture, po treći put povereno je vođenje knjaževačke opštine. Svoju perspektivu Knjaževac vidi u unapređenju poljoprivredne proizvodnje, razvoju turizma i stvaranju boljeg poslovnog ambijenta za mala i srednja preduzeća, kazao je novi – stari predsednik.

”Prioriteti opštine Knjaževac u narednom periodu biće rad na tri stuba razvoja. Tu je, pre svega, dalje unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz poslove na finalizaciji i preradi poljoprivrednih proizvoda. Napravili smo ogromnu sirovinsku bazu i vreme je da pređemo u sledeću fazu, a to je finalizacija poljorivredne proizvodnje. U sektoru malih i srednjih preduzeća, planiramo fomiranje slobodne zone. Otvorili smo tri fabrike na prostoru te buduće slobodne zone. Planiramo ozbiljne investicije u infrastrukturu sa republičkim ministarstvima na unapređenju putne mreže prema okolnim gradovima. U delu razvoja turizma planiramo nastavak investicionog ciklusa na Banjici, formiranje turističkog kompleksa na termo – mineralnom izvorištu. Očekuju nas ozbiljne investicije u razvoj seoskog turizma, valorizacija potencijala koje imamo u razvoju lovnog, ribolovnog, kulturnog turizma. Planiramo ozbiljne aktivnosti kada je u pitanju pronatalitetna politika, zadržavanje mladih na teritoriji opštine Knjaževac…Ovo je treći mandat i to je velika odgovornost. Lista ”Aleksandar Vučić – Za našu decu” dobila je na teritoiji opštine Knjaževac podršku čak 73% Knjaževčana. Izlaznost je bila veća nego 2006. godine. Poverenje građana je veliko breme obaveza i odgovornosti za nas, koji ćemo vršiti vlast u narednom mandatu”, kazao je Milan Đokić.

U naredne četiri godine funkciju zamenika predsednika Opštine obavljaće Branislav Josifović, dosadašnju Šef kabineta, a u Opštinskom veću sedeće Dejan Milutinović, doktor filoloških nauka, Miloš Nikolić, magistar ekonomskih nauka, Dubravka Pavlović, inženjer saobraćaja, sveštenik Siniša Đorđević, penzioneri Miodrag Kosovac i Radomir Veljković i Marija Jelenković, apsolvent Fakulteta bezbednosti.

Lokalnim parlamentom u naredene četiri godine predsedavaće Marko Stojanović, diplomirani inženjer poljoprivrede, dosadašnji pomoćnik predsednika Opštine.

”Izbor na funkciju predsednika SO za mene je velika čast, ali i velika odgovornost. Radićemo časno i pošteno, u interesu građana Knjaževca. Od 2016. sam na mestu pomoćnika predsednika Opštine, tako da sam upoznat sa radom opštinske uprave i radom predsedništva, a poznati su mi i problemi koji muče građane opštine Knjaževac”, kazao je u Stojanović u prvoj izjavi za medije.

Fuknciju zamenika predsednika Skupštine obavljaće Igor Stevanović, diplomirani inženjer poljoprivrede, a za sekretara Skupštine opštine postavljena je diplomirana pravnica Ljilja Milenković.