Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak posetili su danas Zaječar gde su, nakon sastanka u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Boškom Ničićem, obišli radove započete u ulici Ivana Milutinovića i Vojničkoj.
„Otkad je predsednik Vučić preuzeo konce u svoje ruke, grad Zaječar je dobio milijardu i pesto miliona direktne pomoći. Samo za četiri lokalne saobraćajnice, koje se vode kao republičke, Putevi Srbije su izdvojili dvesta dvadeset miliona dinara. Samo zajedničkim radom lokalne samouprave i republičke Vlade, mi možemo da pokrenemo standard u celoj državi, a tako je i u Zaječaru“ rekao je Momirović.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o rehabilitaciji puteva u 42 sela na teritoriji grada Zaječara, a ministar je naveo i da će u Zaječaru krajem ove i tokom sledeće godine biti investirano trideset miliona u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i u izgradnju 48 kilometara kanalizacione infrastrukture
„Ozbiljan novac je izdvojen. Budimo realni, 220 mililona dinara je petina realnog budžeta Grada Zaječara“, dodao je Momirović ističući da je „Ničić sa svojim zahtevima ponekad bio i naporan“, ali i da „je sve to bilo konstruktivno“.

„Mislim da smo dali maksimum da radovi ovde krenu jako brzo, da se pokrenu sve mašine brzo“, rekao je Momirović.
Ministar je danas rekao i da razume ljude koji im govore da su u kampanji.

„Ne bih rekao da je ovo vezano za predizbornu kampanju, ali razumem i ljude koji govore nama da smo mi stalno u kampanji. Mi se zaista trudimo da se tako ponašamo i to dugujemo građanima i to su inputi koje nama predsednik Republike šalje“, kazao je Momirović.

Osim radova u ulici Ivana Milutinovića, u Zaječaru su danas počeli radovi na asfaltiranju 960 metara Vojničke ulice u Podlivu, a kako je najavio gradonačelnik, ovih dana počeće i asfaltiranje ulice Nikole Pašića, od nadvožnjaka do naselja Dva brata.

izvor: Radio Magnum