Ministar policije u poseti Negotinu i Kladovu

U nastavku posete Borskom okrugu, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović boravio je danas u Negotinu i Kladovu, gde je raygovarao sa pripadnicima policije i čelnim ljudima ove dve timočke opštine.

Posetu Negotinu započeo je obilaskom radova na rekonstrukciji zgrade, u kojoj će od januara biti smeštena Policijska stanica.

Potpredsednik Vlade je naveo da je ovo samo jedna od investicija i dodao da su za Republiku Srbiju važni svi projekti koji će omogućiti kvalitetnije vodosnabdevanje građana, kao i da će biti nastavljena dalja ulaganja u izgradnju putne infrastrukture.

Stefanović je rekao da je zadovoljan stanjem bezbednosti u ovom kraju i energijom i naporima koje policija ulaže kako bi se građani ovog dela Srbije osećali potpuno bezbedno.

Ministar je tokom posete razgovarao i sa policijskim službenicima o uslovima i problemima sa kojima se suočavaju u radu, merama koje treba preduzeti kako bi policija bila još efikasnija, ali im je i predočio šta je Ministarstvo do sada preduzelo na poboljšanju uslova rada.
Stefanović je razgovarao i sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i njegovim saradnicima.

Boraveći u Kladovu ministar je istakao da su policijski službenici u Кladovu, ali i u drugim delovima Srbije, izuzetno posvećeni suzbijanju narkotrafikinga, imovinskih delikata i svih drugih oblika kriminala kako bi se građani naše zemlje osećali potpuno sigurno.

Stefanović je posle obilaska Policijske stanice Кladovo i razgovora sa policijskim službenicima, rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima jasnu viziju da smanji stopu kriminaliteta i da u tome uspeva.

Prema njegovim rečima, Policijska stanica Кladovo u narednom periodu može da računa na podmlađivanje kadra kroz prijem novih ljudi.

„Imaćemo i novi konkurs za prijem policajaca, jer hoćemo da deca iz Кladova i okoline rade ovde, na teritoriji ove opštine, jer nam je cilj da rad policije još više približimo građanima“, rekao je Stefanović i dodao da će do kraja godine vatrogasci dobiti nove komplete interventnih uniformi.

Potpredsednik Vlade Stefanović, koji je tokom posete Кladovu, razgovarao i sa predsednikom opštine Sašom Nikolićem i njegovim saradnicima, istakao je da se u ovoj opštini jako puno radi na putnoj infrastrukturi i da država ulaže veliki napor da dovede nove investitore, obezbedi nova radna mesta i da stvara uslove za to.

„Nemate mogućnost da dovedete investitore ako nemate dobru putnu infrastrukturu. Radimo na sređivanju tvrđave Fetislam u Кladovu, na izgradnji novih puteva ovde, videli ste i proširenje magistralnog puta koji vodi do grada, radi se i na novoj toplani koja će biti veliki projekat vredan 370 miliona dinara, a završena je rekonstrukcija škole koja je koštala 120 miliona dinara“, rekao je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je naglasio da su apsolutno svi kapaciteti države angažovani da pokažu posvećenost svakoj opštini u našoj državi, posebno istoku Srbije.

izvor i foto: MUP