Ministar Stefanović zadovoljan radom PU Bor

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas, prilikom posete Boru, da je zadovoljan rezultatima rada Policijske uprave u tom gradu i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova procesuiraju više osumnjičenih i oduzimaju mnogo veću količinu narkotika nego u prethodnim godinama. Nastavićemo sa snažnim pritiskom na narko-dilere, jer je nedopustivo da naša deca na bilo koji način budu ugrožena“, istakao je Stefanović, posle obilaska PU u Boru i razgovora sa policijskim službenicima.

Govoreći o efikasnom radu policijskih službenika u rasvetljavanju četvorostrukog ubistva, koje se dogodilo na salašu u Jabukovcu kod Negotina, Stefanović je rekao da je policija identifikovala i podnela krivične prijave i protiv dva lica koja se terete da su osumnjičenom za ubistvo prodala oružje.

„Mislim da je Policijska uprava u Boru dobro radila svoj posao u proteklom periodu i u borbi protiv nasilja u porodici i ostvarila značajne rezultate. Naravno, potrebno je da čitavo društvo u Srbiji ima svest da moramo zaštititi žene, da moramo da pokažemo da smo protiv bilo kakvog nasilja i da nasilnici ne mogu biti blagonaklono gledani u našoj zemlji“, poručio je Stefanović.

U razgovoru sa policijskim službenicima, Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti sa daljim opremanjem i poboljšanjem uslova rada policije.

„Danas smo nabavili još jedan deo opreme za Policijsku upravu u Boru koja se ogleda u računarima, štampačima, skenerima i klima-uređajima. Nastavićemo taj proces, a do kraja godine nabavićemo nova vozila i nove interventne uniforme za vatrogasce, kao i nova terenska vozila za policiju“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ova policijska uprava može da računa i na podmlađivanje kadra kroz prijem novih ljudi iz Centra za osnovnu policijsku obuku i onih koji prođu obuku za vatrogasace-spasioce.

Ministar je naveo i da će policijski službenici imati novo povećanje plata već ove godine.

„Očekujem od policijskih službenika da svojim radom pokažu da ulaganje u policiju ima efekta, da bolje rade na terenu i budu efikasniji i na najbolji mogući način štite bezbednost Republike Srbije i građana“, zaključio je Stefanović.

Nakon Bora, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa policijskim službenicima Policijske stanice Majdanpek o ostvarenim rezultatima i unapređenju uslova njihovog rada.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće i u narednom periodu sa modernizacijom i jačanjem kapaciteta. Policajci u Majdanpeku dobiće nova terenska vozila koja će im olakšati rad, dok ćemo do kraja godine nabaviti i nova vatrogasna vozila od kojih će jedan broj biti raspoređen u Majdanpek“, rekao je Stefanović.

Stefanović je najavio i da će Ministarstvo u saradnji sa opštinom početi izgradnju nove vatrogasne stanice koja će biti znatno bliže gradu.

Ministar se tokom posete Majdanpeku sastao i sa predsednikom opštine Draganom Popovićem i naveo da je planirano da se u saradnji sa lokalnom samoupravom naredne godine otvori i nova šalter sala za upravne poslove.

Ministar Stefanović boraviće u subotu u Negotinu i Kladovu.

izvor i foto: MUP