Ministar Udovičić u poseti Karatašu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je Omladinsko-sportski centar Karataš u Kladovu sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Aleksanderom Becom i Tanjom Cupać.

Karataš je prepoznat kao najveći i najuspešniji kamp u Srbiji i jedinstven u regionu, u kome tokom cele godine sportisti iz 30 sportova imaju idealne uslove za trening.

Ministra Udovičića i predstvnike GIZ-a u Karatašu je dočekao proslavljeni košarkaški asIgor Rakočević, koji trenutno sprovodi program trening-kampa u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije uz učešće preko 100 polaznika.
U 2019. godini 63 sportskih saveza će izvoditi trening-kampove u Karatašu – za 10% više nego ranije, a očekuje se da će kroz njih proći preko 3000 dece svih uzrasnih kategorija i selekcija.

Osim za sport, Karataš svojim kapacitetom od 350 mesta za smeštaj gostiju i propratnim sadržajem pruža idealne uslove i za organizaciju omladinskih kampova i radionica, o čemu je bilo reči tokom konstruktivnih razgovora koje je ministar Udovičić vodio sa svojim gostima iz GIZ-a.

Projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih“, koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, ušao je u četvrtu godinu plodnog i uspešnog rada, a već je odlučeno da će Nemačka nastaviti da pruža podršku u oblasti zapošljavanja mladih od 1. januara 2020. godine. Pored tog projekta, obe strane su razmotrile proširenje svoje uspešne saradnje i kroz podršku reforme dualnog obrazovanja,sprovođenju programa celoživotnog obrazovanja i organizaciju kampova i radionica za zapošljavanje za mlade – u Karatašu i širom Srbije,

kazao je ministar Udovičić.

Zajednička poseta Karatašu predstavljala je uvod u realizaciju novog projekta Ministarstva omladine i sporta i GIZ-a, koji će objediniti najvažnije elemente tri prethodno uspešno sprovedena i zapažena projekta: “Podsticanje zapošljavanja mladih“, “Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ i “Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje“.