Ministar Vulin u poseti Sabornoj crkvi u Zaječaru

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas trećem Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru i u pratnji pripadnika Vojske Srbije obišao Sabornu crkvu.On se zatim sastao s episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Tom prilikom, ministar Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije poklanjaju veliku pažnju verskoj službi.

Sve verske konfesije su kod nas ravnopravne i zastupljene. Sve uživaju veliko poštovanje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Srpska pravoslavna crkva, kao stub našeg naroda i kao neko ko ne samo što čuva duhovnost našeg naroda, već i one tradicije koje su nas učinile velikim i vrednim, jeste jedan od najvažnijih partnera Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,

rekao je ministar odbrane.

Episkop timočki Ilarion naglasio je da je danas obeležen praznik Začeća Svetog Jovana i obeleženo javljanje presvete Bogorodice u Zaječaru 1944. godine, kada je presveta Bogorodica zaštitila grad od bombardovanja, koji se od tada u Zaječaru svečano obeležava.

Festival hrišćanske kulture , koji je počeo 20. septembra završava se večeras u Zaječaru, u organizaciji Eparhije Timočke i uz podršku Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije.

izvor i foto: Ministarstvo odbrane