Ministarka Mihajlović u sredu u obilasku radova u opštini Kladovo

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović posetiće Borski okrug u sredu, 19. februara.

Kako je programom posete predviđeno, ministarka će sa saradnicima u 13,45 obići novoizgrađeni mosta preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Кladovo i obići radove na rehabilitaciji državnog puta I B reda br. 35 Кladovo – Brza Palanka.

Podsetimo, stari most preko Podvrške reke srušen je u katastrofalnim poplavama 15. septembra 2014. godine. Novi je dužine 76 metara, širine 13 metara i ima dve pešačke staze. Radove vredne 115,2 miliona dinara finansirala je država.

Na delu državnog puta Ib Kladovo-Negotin zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ rade na obnovi saobraćajnice dužine 23,3 kilometra do Brze Palanke. Vrednost investicije je 1,76 milijardi dinara, a prema planu rehabilitacija ovog putnog pravca treba da bude završena do 6. septembra ove godine. Novac za realizaciju projekat obezbeđen je iz kredita Svetske banke.

Sat vremena kasnije je obilazak brodske prevodnice na HE “Đerdap 2” i potpisivanje Protokola o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE “Đerdap 2”, između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP “Elektroprivreda Srbije”.