Ministarstvo kulture: Za Gitarijadu 2 miliona, Zoranove dane milion dinara…

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je rezultate većine konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti savremenog stvaralaštva u 2019. godini, prema kojima je za ukupno oko 700 projekata izdvojilo 283,2 miliona dinara (oko 2,4 miliona evra).

Finansijski će biti podržano i osam projekata zaječarskih ustanova, udruženja i organizacija.

U oblasti pozorišne umetnosti, zaječarskom pozorištu odobreno je milion dinara za organizaciju 28. Dana Zorana Radmilovića.

Ministarstvo kulture pomoći će ovoj ustanovu kulture sa dva miliona dinara za organizaciju 53. Gitarijade, sa 150.000 dinara za odžravanje 34. Festivala mladih pesnika “Dani poezije” i sa 150.000 dinara za izdavanje periodičnog časopisa “Razvitak”.

Timočka eparhija dobila je na konkursu Ministarstva kulture 200.000 dinara u oblasti filmske umetnosti, za organizaciju III Festivala dokumentarnog filma.

Dva zaječarska udruženja dobiće po 250.000 dinara za realizaciju kulturnih delatnosti za decu i mlade, Dečiji centar za IV Međunarodni inkluzivni festival “Art zona za sve”, a Dešija radost za realizaciju projekta “Obrazovi krug – Kulturna baština”.

Projekat “Koliko imam godina? 70” Međuopštinske organizacije slepih – Zaječar Ministarstvo kulture podržaće sa 250.000 dinara.