Mladi maj: Raspisan konkurs za mlade pesnike

Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ raspisala je Konkurs za učešće na 37. Festivalu mladih pesnika „Mladi maj” u Zaječaru.

Ciklus od deset neobjavljenih pesama, potpisan šifrom (rešenje šifre, u posebnoj koverti dostaviti sa prijavom) umnožen u pet primeraka, potrebno je poslati na sledeću adresu: Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar, Ulica Timočke bune 16, 19000 Zaječar – sa naznakom za Festival mladih pesnika. Prijave dostaviti do 14. aprila 2023. godine.

Pravo učešća imaju pesnici do 30 godina starosti koji pišu na srpskom jeziku a nemaju objavljenu knjigu. Pesnici čije radove odabere Umetnički savet Festivala stiču pravo učešća na 37. Festivalu mladih pesnika koji će biti održan od 24. do 27. maja u Zaječaru a laureat Festivala biće nagrađen objavljivanjem knjige.

Sve dodatne informacije možete dobiti na 019/425-426 ili putem mejlova centarzakulturu019@gmail.com i pozoristezajecar@gmail.com.