Na humanitarnoj aukciji oslikanih šolja prikupljeno 200.000 dinara

Na humanitarnoj aukciji radova dece korisnika Narodne kuhinje i učenika Osnovne škole „Ljuba Nesić“, nastalih tokom radionice u manastiru Suvodol, prikupljeno je ukupno 200.000 dinara.

Kako navodi Radio Magnum, najskuplja oslikana šolja prodata je za 7.500 dinara.

Među onima koji su kupili šolje i tako donirali sredstva nalaze se direktori pojedinih ustanova, privrednici, profesori, episkop timočki Ilarion…

U odnosu na neke prethodne, koje smo takođe zajedno organizovali, ova (aukcija) je daleko iznad svih u organizaciji, u broju ljudi, u broju akcija, u jednoj ozbiljnosti, a to pokazuje svakako spremnost na čovekoljublje“, naveo je episkop i istakao svoju zahvalnost Crvenom krstu i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji su kao organizatori uzeli učešće u ovoj blagoslovenoj akciji i inicijativi, kao i prisutnima koji su imali dobru volju da učestvuju u akciji radi pomoći bližnjima, kazao je episkop Ilarion.

Osim oslikanih šolja, prodate su i dve slike, autora Dragana Stokića Rajačkog i Ninoslava Jovanovića.

Prikupljeni novac biće utrošen za novogodišnje paketiće koji će biti darivani u vreme praznika deci korisnika Narodne kuhinje i deci sa invaliditetom.

Aukcija je održana u organizaciji Grada Zaječara, Versko-dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke i Crvenog krsta Zaječar.

foto: fb