Na području grada Zaječara nalaze se četiri mosta za rušenje

Na području grada Zaječara nalaze se četiri mosta za rušenje, koji su evidentirani po nalogu koji je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić dao Republičkoj građevinskoj inspekciji, a ona prosledila građevinskom inspekcijama lokalnih samouprava.

Građevinski inspektori su pregledom svih visećih mostova na teritoriji grada Zaječara, utvrdili da treba srušiti četiri mosta: i to iznad reke Crni Timok, u blizini Gamzigradske banje nizvodno oko 500 metara. Tu se nalazi  viseći most koji nije u upotrebi. Drvena poprečna i uzdužna gazna površina su potpuno trule i delimično pale. Most je za rušenje i eventualno izgradnju novog, navodi Radio Magnum.

Iznad reke Beli Timok u blizini sela Borovac, u zaseoku Zmijanac i zaseoku Dubrava, kod sela Vratarnica, postoje tri viseća mosta sa čeličnim sajlama i drvenim poprečnim nosačima sa uzdužno položenim daskama za kretanje.

Stanje drvenih nosača i dasaka je u vrlom lošem stanju (sve je trulo).

Prema zaključku – sva tri mosta je potrebno srušiti radi otklanjanja mogućnosti da neko prelazi njima jer su potpuno nebezbedni.

Osim u Zaječaru, po jedan most za rušenje je u Velikom Gradištu, Lučanima, Kuršumliji i Leskovcu.