Nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, B92 i Hepi

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) dodelio je nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, B92 i Hepi. Doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za petu nacionalnu frekvenciju za televizijsko emitovanje.

Na današnjoj sednici, REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem zemaljskog digitalnog prenosa za područje Srbije.

Potrebnom većinom glasova, kako je saopšteno, dozvole su dobili TV Prva, TV Pink, Hepi TV i TV B92, koje su i do sada uživale nacionalnu gledanost.

Na toj sednici Savet REM-a je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa u Srbiji, a potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit mjuzik FM, Radio S, Radio S2 i Plej radio.

Takođe, kako se navodi, zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Srbije, Savet REM-a je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole, za petu frekvenciju.