Nagradno putovanje za pokazano znanje

Učenice turističkog smera Ekonomsko – trgovinske škole iz Zaječara, Željana Živković i Lena Maletić sa mentorkom Sonjom Кostić – Pavković, koje su na takmičenju u rešavanju studije slučaja iz oblasti turizma „Organizacija događaja“ u organizaciji Univerzitet Singidunum – Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, osvojile drugo mesto, bile su na nagradnom studijskom putovanju u Grčkoj.

Tokom petodnevnog putovanja obišle su Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku, Solun, Paraliju, Litohoro, Meteore i Manastir Dion.

Organizovana je i stručna poseta i prijem u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Solunu.

Posebna vrednost ovog putovanja je i to da su nagrađeni učenici i mentori iz cele Srbije imali priliku da se međusobno bolje upoznaju i druže, razmene svoja iskusta i razviju nova prijateljstva.
Sem što su svi učesnici putovanja uživali u svakom trenutku ovog putovanja, mogli su da vide vrhunski profesionalizam u organizaciji i realizaciji turističkih aranžmana, počev od same pripreme putovanja, realizacije kao i obavljanja poslova turističkog vodiča, navodi mentorka Sonja Kostić Pavković.