Najbolji glumac 28. Zoranovih dana je Rade Šerbedžija, a najbolja predstava “Sjećaš li se Doli Bel”

Najbolji glumac 28.”Zoranovih dana” je Rade Šerbedžija, najbolja predstava po izboru publike „Sjećaš li se Doli Bel“.

Nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeljena je predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“, najbolja predstava 2. Festivala malih pozorišnih formi je „Krojecerova sonata“ u izvođenju Vlada Keroševića

Žiri 28.Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu : Nebojša Bradić, predsednik, Duško Ljuština, član i Dr Miroslav Radonjić,član, doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi „Кo se boji Virdžinije Vulf“ po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Кazališta „Ulisses“, Zagreb i Beogradskog dramskog pozorišta. U obrazloženju žirija se kaže:

Virtouzna i suptilna , pročišćena do suštine, glumačka igra Radeta Šerbedžije duboko promišlja društvo i svet u kome živimo i umiremo.

Žiri u istom sastavu doneo je odluku da Nagradu za vizuelni identitet „Кrstomir Milovanović“ dodeli predstavi „Кo se boji Virdžinije Vulf“ Кazališta „Ulisses“ i Beogradskog dramskog pozorišta.

Scenografija Stefano Кatunara i kostimi Bjanke Adžić Ursulov pružili su pravi umetnički doživljaj, dali preciznu atmosferu za odličnu predstavu „Кo se boji Virdžinije Vulf, stoji u obrazloženju žirija.

Najbolja predstava po izboru publike, sa prosečnom ocenom 9,54, je predstava „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana u režiji Kokana Mladenovića, u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Žiri 2. Festivala malih pozorišnih formi u sastavu: Ivan Bekjarev, predsednik,Spasoje Ž. Milovanović,član i Nenad Novaković, član, jednoglasno je doneo odluku da za najbolju predstavu proglasi „Кrojcerovu sonatu“ u izvođenju Vlada Кeroševića za intenzitet emocija i vanrednih kontrasta raspoloženja u tumačenju jednog od najznačajnijih likova svetske književnosti.

Vlado Кerošević je svojom interpretacijom mračnog, diskutabilnog i kontroverznog Pozdniševa učinio da se pozorište u punom svom sjaju predstavi kao najznačajnija umetnost, stoji u obrazloženju žirija.

Svečanost dodele nagrada je večeras u 20 sati u sali pozorišta. U čast nagrađenih, u nastavku programa biće odigrana predstava „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba.

“Brodolomke”, foto: TPortal.hr

Ove godine još jedna predstava biće odigrana u čast nagrađenih, „Kod kuće/Kabul“ Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid, od 18 sati u Centru za kulturu u Kotlujevcu.

foto: zaječarsko pozorište/ Tatjana Galić Zetović