Najbolji sokobanjski osnovci nagrađeni biciklima

Opština Sokobanja je učenike od drugog do osmog razreda Osnovne škole “Mitropolit Mihajlo”, koji su ovu školsku godinu završili sa svim peticama, nagradila biciklima.

Prošle godine Opština Sokobanja je izdvojila sredstva kojima je svim osnovcima kupila udžbenike i time jednim delom rasteretila budžet roditelja. Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja, kaže da je lokalna samouprava odlučila da pored toga ove godine, dodatno stimuliše đake, tako što će najuspešnijima darivati bicikle.

Odlučili smo se da najbolje učenike nagradimo biciklima, pre svega zato što smo ekološka opština i zato što smo na taj način želeli da stimulišemo zdrav način života i ujedno podstaknemo učenike da se sledeće godine potrude i dobiju nagradu. Posebno mi je drago da je skoro petina učenika dobila bicikle, rekao je Nikolić.

Naša škola ima nešto preko 830 učenika, a oko 190 njih je dobilo ovaj poklon. Deca su oduševljena, i verovatno će se svi potruditi da naredne godine postignu bolji uspeh, kazala je Tanja Gligorijević, direktorka osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ i u ime nagrađenih zahvalila opštini Sokobanja na ovako lepom gestu.

preuzeto: Sokopres