Najmlađi zaječarski košarkaši na basket festivalu u Beogradu

Košarkaši Mladosti iz Zaječara, igrači rođeni 2013. i mlađi tradicionalno su se sredinom januara našli na prestižnom Međunarodnom mini basket festivalu „Rajko Žižić“. Praznik košarke je u hali 3 „Beogradskog sajma“ posle dve godine pauze viđen 21. put, a na terenima su se našle 154 ekipe iz Srbije i zemalja regiona.

Organizatori manifestacije održane 14. i 15. januara bili su Кošarkaški savez Srbije i Udruženje Mini basket Srbija, a festival je svečano otvorio ministar sporta Zoran Gajić, u društvu predsednika КSS Predraga Danilovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića i brojnih drugih visokih zvanica.

Turnir je organizovan na šest terena na koševima visine 2,60 m i 2,75 m, postavljen je bio i jedan teren na kome se igrao mini basket na veštačkoj travi, kao i 3×3 teren. U toku takmičenja održano je i predavanje za trenere „Od mini basketa do košarke“.

Za sve učesnike 21. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ obezbeđene su medalje i pehari, a rezultat je naravno ostao u drugom planu.

preuzeto: Glas sporta