Nakon sastanka u Ohridu: ZSO po Briselskom sporazumu

Aleksandar Vučić, u obraćanju javnosti u Palati “Srbija”, predstavio je detalje plana za implementaciju sporazuma o Kosovu i Metohiji, o čemu se juče razgovaralo u Ohridu.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da je Srbija spremna da radi na implementaciji predloga sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine do svojih crvenih linija.

Podvukao je da u Ohridu nije potpisao nijedan dokument.

Za nas je bitno da ne zavisimo samo od dobre volje Prištine, što je pozitivna promena, već i od onoga koliko smo mi spremni da određene stvari uradimo – tu govorim o evropskom putu, rekao je Vučić.

Ahtisarijev plan nas ne zanima, ZSO mora da se formira po već potpisanim sporazumima, poručio je predsednik.

“Juče smo 12 puta menjali tekst”

Vučić je istakao da Šolc-Makron plan nije pregovaran, već da se juče pregovarao implementacioni plan.

Kada je reč o implementacionom planu, juče su, kaže, 12 puta menjali tekst. “Srpski upravljači tim će morati da iznese svoj predlog na najvišem nivou dijaloga”, naveo je Vučić.

“Za nas je mnogo važno da kreiramo ambijent da Srbi budu bezbedni, u kojem će naš narod svuda da ima mir, i u kojem ćemo uvek da sačuvamo državu i Ustav“, istakao je predsednik.

“To nije lako uvek postići, posebno što su spoljni pritisci uvek takvi koji bi vas vodili na to da se pre svega ovog trećeg odreknemo. Jasno i nedvosmisleno sam im stavio do znanja da to nećemo da učinimo”, naglasio je Vučić.

foto: fb AV