NBA zvezda Bobi Marjanović otkrio mural u svojoj školi u Boljevcu

Fasadu Osnovne škole „IX srpska udarna brigada“ u Boljevcu od danas krasi mural “Svi putevi vode u školu”, umetnice Marije Savić, koji simboliše sponu obrazovanja i sporta.
Mural je oslikan u okviru humanitarne akcije kompanije JUB, koja se pobrinula i za energetski efikasnu sanaciju enterijera škole u Boljevcu, mestu gde je ponikao svetski poznati košarkaš Boban Marjanović.
Ja sam ovde kod kuće, ovde živim, iako radim u Americi. Uvek nastojim da dođem kad imam pauzu da obnovim energiju i napunim baterije. U ovu sam školu ja išao, igrao košarku u školskoj sali. I zato sam srećan što smo uredili školu a i uradili mural koji ima sve školske simbole, ali na kojem se vidi i Rtanja i broj na mom dresu 51, kaže nam Bobi.
Boban, koji je ovde počeo da trenira košarku sa deset godina, kao dobrodušni košarkaš velikog srca, uvek voli da učestvuje u humanitarnim akcijama za decu. Ovog puta, kao ambasador škole za dobar cilj, na ovom humanitarnom projektu udružio se sa kompanijom JUB, koja se kao društveno odgovorna kompanija pobrinula za energetsku obnovu unutrašnjih zidnih površina.
Kao osnova za oslikavanje pročelja fasade za potrebe murala korišćen je školski grb koji uz decu i knjigu kao simbol znanja uključuje i motiv planine Rtanj, koja svojom šarolikošću navodno inspirira brojne posetioce posebno pozitivnom energijom. I Boban svojom siluetom ima istaknuto mesto u grbu, a sa njim slikarka Marija Savić u ovom divnom ambijentu zaokružuje jedinstvenu poruku ovog dinamičnog umetničkog murala,
naglasila je Jelena Zdravković, rukovodilac marketinga u kompaniji JUB.
Obožavanoj zvezdi su se na događaju opušteno pridružili i brojni školarci, koji su se takođe odmerili i takmičili za brojne prelepe JUPOL nagrade. Na skupu im je JUB pripremio zabavna takmičenja na temu košarke, a takmičili su se i u veštini slikanja i kreiranju raznovrsnih kolor motiva JUPOL bojama i DIPI sredstvima za nijansiranje.