Negotin: Poklon čestitke majkama sa više dece

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin tradicionalno na Međunarodni dan žena priredio je prijem za majke koje su u prethodnoj godini rodile treće, četvrto, peto i šesto dete. Prijemu je prisustvovao i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin.

„Кao roditelj troje dece znam koliko truda i energije majke ulažu u podizanje više dece i za veliko poštovanje je vaša odluka o svakom proširenju porodice. U našoj opštini u poslednjih pet godina, svake godine oko tridesetak majki se odluči na treće, četvrto, peto i šesto dete što je više u odnosu na neki raniji period i mi ćemo naredne godine sigurno pojačati finansijske mere za podršku porodicama sa više dece. Tradicionalno na Dan žena uručujemo vam poklon čestitku u vrednosti od 10.000 dinara u znak zahvalnosti jer naša lokalna zajednica postaje brojnija zahvaljujući vama. Želim vam puno sreće, radosti i puno zdravlja vašoj deci.“ poručio je majkama predsednik Vladimir Veličković.

 

Pravo na jednokratnu pomoć povodom 8. marta- Dana žena u pojedinačnom iznosu od 10.000 dinara ostvarilo je 29 žena.

Opština Negotin u okviru finansijske podrške porodicama sa više dece svake godine pored osmomartovske jednokratne pomoći majkama koje su u prethodnoj godini dobile treće, četvrto, peto i šesto dete, obezbedila je i materinski dodatak za nezaposlene majke za više dece, u iznosu od 10.000 dinara koji se u isplaćuje u 12 mesečnih rata.

izvor i foto: opština Negotin