Negotin: Vladimiru Veličkoviću novi mandat

Vladimir Veličković, diplomirani pedagog fizičke kulture, prvi sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu- Ivica Dačić”, većinom glasova novog skupštinskog saziva izabran je za predsednika opštine Negotin, u drugom mandatu. Za zamenika predsednika Opštine izabran je Bogdan Gugić, diplomirani hemičar.

Poverenje koje ste nam ukazali na lokalnim izborima 17. oktobra potvrda je vaše želje da i u naredne četiri godine nastavimo da radimo odgovorno, pošteno i domaćinski, kao što smo to do sada i činili. Naša vizija za oporavak i napredak naše opštine dobila je zeleno svetlo, u vidu 75 procenata osvojenih glasova i 38 odborničkih mesta. Građani opštine Negotin izabrali su politiku koja će omogućiti stvaranje novih radnih mesta, razvoj Industrijskog parka, Luke Prahovo, dolazak investitora, razvoj poljoprivrede kroz ulaganja u komasaciju, navodnjavanje, subvencije poljoprivrednicima, razvoj turizma, kulture, obrazovanja, sporta. Predstoji nam ozbiljan posao u svim sferama, ali prvenstveno u privredi, poljoprivredi i turizmu, jer ćemo na taj način stvoriti pogodno tlo za jačanje postojećih privrednih i poljoprivrednih subjekata, dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta i što je najvažnije povratak ljudi,

poručio je Vladimir Veličković.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Miloje Banković, diplomirani ekonomista , Dragan Radosavljević, diplomirani inženjer poljoprivrede, Zoran Puslojić, lekar specijalista interne medicine i gastroenterologije i hepatologije, Dalibor Mašić, sportski radnik, Tatjana Panić, ekonomista, Ljutica Jovanović, diplomirani ekonomista, i Miloš Gagić, diplomirani inženjer industrijske informatike.

Za predsednika lokalnog parlamenta izabran je mr Milan Uruković, magistar nauka u oblasti zaštite na radu,koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, za zamenika predsednika Dragiša Ivković, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije. Na današnjoj sednici Ivan Veljković, master pravnik postavljen je za sekretara SO Negotin.

Od 45 odbornika lokalnog parlamenta, 38 je sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu-Ivica Dačić“, šest odbornika liste Кrsta Stanković Njanjulović- Narodna stranka i jedan odbornik Saveza 90/zelenih Srbije- Miloš Stamatović.

foto: Opština Negotin