Nikola Jovanović i Klara Vaja osvojili teniski turnir “Timočka Krajina Open”

Nikola Jovanović, član Teniske akademije „Tipsarević“ pobednik je teniskog turnira „Timočka Кrajina open 2020“ u muškoj konkurenciji.

Najbolje rangirani teniser u Srbiji u kategoriji do 16 godina, savladao je u finalu na Popovoj plaži u Zaječaru Veljka Cvetkovića iz Teniske akademije „Živković“ iz Niša, rezultatom 2:0, po setovima 6:0 i 6:1.

U isto vreme, na terenima TK “Magnet” u Knjaževcu, u konkurenciji devojčica do 16 godina, trijumfovala je Кlara Vaja iz TK “Đukić”. Klara je u finalu savladala prošlogodinju pobednicu, Anju Stanković iz Teniska akdemije “Živković” rezulatom 2:0, po setovima 7-6 i 6-3.

Direktor turnira u Zaječaru Dario Petković, zahvalio je finalistima na sjajnom tenisu i poručio da će Zaječar i u budućnosti biti domaćin ovako velikih takmičenja.

Veliko je zadovoljstvo je svima u Teniskom klubu „AS Timok“ što smo ugostili najbolje srpske takmičare u kategoriji do 16 godina. Naši mlađi takmičari imali su priliku da sparinguju minulih dana sa najboljima u državi, a Zaječar je imao priliku da vidi na delu najtalentovanije što muški tenis u Srbiji ima,

naglasio je Petković.

Direktor turnira u Knjaževcu bio je Aleksandar Кrstić.

Turnir se odigran u okviru kalendara Teniskog saveza Srbije, u organizaciji teniskih klubova “AS Timok” Zaječar i “Magnet” Knjaževac.

Mlade srpske tenisere od većih takmičenja u nastavku sezone očekuju Masters u Beogradu, koji počinje 17. jula i Državno prvenstvo u Čačku, čiji je početak zakazan za 25. jul.

foto: TK AS Timok i TK Magnet