Norveška za Knjaževac: 100.000 evra za rekonstrukciju stadiona

Opština Knjaževac jedna je od 12 lokalnih samouprava u Srbiji kojoj je Kraljevina Norveška u okviru projekata “Norveška za vas – Srbija” uručila  sertifikate o dodeli bespovratnih sredstava za projekte u oblasti lokalne infrastrukture i sprovođenje stručnih obuka za zapošljavanje.

Projekat vredan 100.000 evra podrazumeva rekonstrukciju kompleksa gradskog stadiona. Biće uređeni pomoćni tereni, atletska staza, ograda, obezbeđena oprema za navodnjavane i traktor za košenje, digitalni semafor.

Projekat “Norveška za vas” vredan je 4,27 miliona evra, a sprovodi se na teritoriji nerazvijenih područja u Srbiji i prilika je za pomoć za 91 lokalnu samoupravu koje spadaju u treću ili četvrtu grupu razvijenosti.

U Srbiji sam skoro četiri godine i video sam napore na razvoju gradova i opština. Međutim, kao i svuda, taj razvoj je uvek brži u većim gradovima, dok su manjim sredinama potrebna veća ulaganja da bi dostigle taj razvoj. Zato je projekat usmeren na ulaganje u manje opštine i njihove potencijale, kroz razvoj infrastrukture, zapošljavanje, uvođenje elektronske uprave…

objašnjava ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Arne Sanes Bjornstad.

Bespovratna sredstva za lokalni razvoj dobile su opštine Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Bela Crkva, Vladičin Han, Golubac, Kučevo, Mionica, Sjenica, Surdulica, Trgovište.

foto: MDULS