Nova manifestacija “Brusnik, selo sa dušom”

U Brusniku je prvi put održana manifestacija pod nazivom „Brusnik, selo sa dušom”, s ciljem negovanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva na području grada Zaječara.

Meštani Brusnika i njihovi gosti uživali su u bogatom kulturno-umetničkom programu u kome su učestvovala 4 KUD-a: „Penzioner” iz Zaječara, „Romulijana“ iz Gamzigrada, „Gradec” iz Gradskova i „Dubočane” iz Dubočana.

Tokom dana održano je takmičenje u pripremi lovačkog gulaša. Pobednik je Zorica Simonović iz Zaječara, drugoplasirani je Stanimir Đukić iz Brusnika dok su treće mesto osvojili Katarina Monoholja i Dalibor Jovanović, takođe iz sela domaćina.

Organizator nove manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Ovo je sedma smotra narodnog stvaralaštva koja je od početka godine održana na području grada Zaječara, a posle Klenovca druga po redu manifestacija koja se organizuje prvi put. Do kraja godine biće organizovane još 22 manifestacije, od kojih sedam novih.