Nove klupske prostorije FK “Timočanin”

Na gradskom stadionu u Knjaževcu otvorene su nove klupske prostorije. Svečanosti su prisustvovali  igrači, uprava FK “Timočanin”, navijači, građani i predstavnici lokalne samouprave, a ovom prilikom predsedniku opštine Milanu Đokiču uručen je fudbalski dres.

“Draga deco, dragi fudbaleri, dragi veterani, dragi ljubitelji i fudbala i sporta, imamo veliko zadovoljstvo da otvorimo danas jedan novi objekat koji će biti na korist i na usluzi generacijama dece koja će igrati fudbal, kao što je i ovaj stari objekat služio generacijama i generacijama Knjaževčana. Kada vidimo koliko ima dece koja u Knjaževcu žele da se bave sportom, bilo fudbalom, bilo drugim sportovima, onda shvatamo da je opravdano i što pravimo terene za male sportove i što ćemo napraviti teren sa veštačkom travom i novi mini pič teren iza teretane na otvorenom, i što smo u Trgovištu napravili svlačionice i što ćemo u Kalni napraviti svlačionice i što ćemo da nastavimo da ulažemo u sportsku infrastrukturu, jer ta sportska infrastruktura okuplja ove mališane.

Ono što sve nas treba da raduje jeste i to da se knjaževački sport i knjaževački fudbal i FK “Timočanin”, kao nosilac fudbala u Knjaževcu sve više oslanjaju na naše selekcije, da imamo sve kategorije dece i to je nešto što želimo da postignemo u svim klubovima”, rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Predsednik FK “Timočanin” Miloš Stojanović naglasio je da je ovo veliki dan za Knjaževac i lokalni sport jer nakon sedam decenija klub konačno ima moderne i funkcionalne prostorije.

Nakon svečanosti odigrana je i revijalna utakmica veterana.

Podsetimo, u Knjaževcu je u prethodnom periodu renoviran i gradski stadion. U okviru projekta „Norveška za Vas“, Kraljevina Norveška je finansirala rekonstrukciju stadiona, a vrednost projekta bila je 220 hiljada evra, od kojih je 100 hiljada obezbedila Norveška, a ostatak lokalna samouprava.

U opštini su uvereni da će svi ovi projekti unaprediti uslove za oko 9.400 dece i mladih u Knjaževcu, 2.200 članova lokalnih sportskih klubova, oko 3.000 stanovnika opštine koji se rekreativno bave sportom i oko 300 sportista koji se svake godine pripremaju za takmičenja.

foto: Ivana Vulikić-Vučić