Novi pristup turizmu đaka Ekonomsko trgovinske škole

Učenici Ekonomsko trgovinske škole u Zaječaru Vanja Urlanović, Marija Cvetić, Iva Stevanović i Mateja Genčić, uz pomoć i podršku profesorke Sonje Kostić Pavković, učestvovali su u projektu “SDITOROMAN”.

Đaci su kroz Instagram stranu Discover Eastern Serbia (https://www.instagram.com/discovereasternserbia/) prezentovali novi pristup turizmu i novi način promocije našeg dela Srbije.

Deo njihove prezentacije predstavljen je na skupu u Pečuju u Mađarskoj.

Vanja, Marija, Iva i Mateja, đaci drugog razreda obrazovnog profila Turističko-hotelijerski tehničar , imali su prilike da u okviru ovog projekta, upoznaju učesnike iz Holandije, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Velike Britanije.

SDITOROMAN je program Dunavskog centra za kompetenciju, koji finansira Evropska unija, a obuhvata tematske rute “Putevima rimskih careva i dunavski put vina”.

Rimski carevi i Dunavski vinski put protežu se kroz pet evropskih zemalja – Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumuniju. To je mreža pod-destinacija, stvorena oko pojedinačnih arheoloških lokaliteta, lokacija, mesta i istorijskih zdanja.

“Prošlost za budućnost”, Feliks Romulijana VI 2019.

Narodni muzej Zaječar, koji je partner na projektu, predstavio ga je sredinom juna na na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana u okviru celodnevnog zabavnog program “Prošlost za budućnost”.

“Prošlost za budućnost”, Feliks Romulijana VI 2019.

foto: Ekonomsko trgovinska škola i Narodni muzej