Novo suđenje Maji Bađikić i Davoru Perniću za zločin u Jabukovcu

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Višeg suda u Zaječaru protiv Davora Pernića i Maje Bađikić. optuženih za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, na imanju Raje Kazimirovića kod Jabukovca u blizini Negotina avgusta 2019. godine.

Apelacioni sud je predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem.

Presuda je ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na optuženu M.B., a kako se radi o saizvršilaštvu, po privilegiji združivanja, presuda je ukinuta i u odnosu na optuženog D. P. Istim rešenjem protiv optuženih je produžen pritvor do ponovne odluke prvostepenog suda, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Zločin koji je potresao Srbiju oktiven je 10. avgusta 2019. oko 15 sati. Tada su pronađena beživotna tela Raje Kazimirovića, njegove majke Dragice, sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane Jozeljić. Ubrzo je za masakr iz koristoljublja uhapšen Davor, koji je kasnije za saučesništvo okrivio Maju sa kojom je, kako je izjavio na suđenju, bio u ljubavnoj vezi. Pola godine nakon zločija, na imanju su nađeni opušci cigarete sa Majinim dnk profilom.

Tokom suđenja, sudsko veće je smatralo da je Maja glavni inspirator zločina, te je ona prvostepenom presudom osuđena na 40 godina, a Davor na 36 godina robije.

Po izricanju presude, Maji je određen pritvor jer se branila sa slobode.

Nije saopšteno kada će u Višem sudu u Zaječaru početi ponovno suđenje Davoru Perniću i Maji Bađikić.