Novo vatrogasno vozilo i 8 novih vatrogasaca u Zaječaru

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nastavlja da jača kapacitete Sektora za vanredne situacije daljom nabavkom novih vozila i opreme i popunom vatrogasno – spasilačkih jedinica u ljudstvu.

Ministar Nebojša Stefanović naveo je da je devet navalnih vozila i tri cisterne, koje je nabavio MUP, raspoređeno u vatrogasno-spasilačke jedinice u Zaječaru, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Zaječaru, Užicu, Jagodini, Kraljevu, Požarevcu i Prokuplju.

U Odeljenu za vanredne situacije u Zaječaru potvrđuju da je i zaječarska vatrogasno-spasilačka jedinica dobila novo vozilo ali i nove vatrogasce.

Zaječarski vatrogasci dobili su novo vozilo marke MAZ, koje je efikasnije, brže, savremenije, sa više opreme, tako da omogućava lakši i brži rad i smanjuje vreme ukazivanje pomoći građanima bilo koje vrste,

kaže Branislav Matić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Od ponedeljka će na dvonedeljnoj praktičnoj obuci u Zaječaru biti 8 novih vatrogasaca koji su pohađali četvoromesečnu obuku u Beogradu. Nakon završnih testova, biće sastavni deo zaječarske vatrogasno-spasilačke jedinice.

MUP će za vatrogasce u Srbiji do kraja godine nabaviti još 25 vatrogasnih vozila, marke MAN i 17 navalnih vozila marke Kamaz, a neka od starih vozila, koja Sektoru za vanredne situacije nisu više potrebna, MUP planira da donira dobrovoljnim vatrogasnim društvima za jačanje njihovih kapaciteta.

foto: ilustracija