Novogodišnji prijem gradonačelnika uz koncert Radeta Šerbedžije

U foajeu pozorišta ,,Zoran Radmilović” gradonačelnik Zaječara Boško Ničić priredio je sinoć tradicionalni novogodišnji prijem za saradnike, učesnike privrednog, javnog, društvenog i kulturnog života grada, sportske radnike, novinare i najbolje zaječarske srednjoškolce i studente.

Ispraćamo jednu godinu u kojoj smo puno radili, ali ni blizu nismo uradili ono što bi smo želeli kako bi ovaj grad bio ono što mi u nekim vizijama vidimo da bi on trebao da bude. Radostan sam zbog nekih podataka koje ni ja nisam očekivao i onoga što je uloženo, odnosno zbog odlične saradnje sa ljudima iz vrha vlasti.
Raduje me podatak da smo po napretku u priraštaju od 12,3 odsto prvi grad u Srbiji. Nije mnogo, voleo bih da je 123, ali jeste znak da se krećemo napred. U narednoj godini nema prečeg zadatka od toga da nas ima više i da svi imaju budućnost, da rade,

naveo je gradonačelnik Ničić, koji je, pozdravljajući prisutne i čestitajući im praznike, posebno zahvalio kompaniji Tekijanka koja je omogućila održavanje koncerta.

U okviru prijema, na sceni zaječarskog teatra održan je koncert legende jugoslovenskog glumišta Radeta Šerbedžije i ,,Zapadnog kolodvor benda”. Proslavljeni glumac i pevač oduševio je i raznežio publiku interpretacijom šansona i balada i govoreći stihove svojih, kao i pesama drugih autora. Dvočasovni nastup koji je publika pozdravljala gromoglasnim aplauzom i ovacijama, završio je stihovima pesme ,,Ne daj se Ines” autora Arsena Dedića.

Da podsetimo, Rade Šerbedžija je po izboru stručnog žirija dobitnik Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjem 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića” ali zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dođe u Zaječar i primi nagradu.

Gradonačenik Zaječara Boško Ničić uručio je sinoć Radetu Šerbedžiji nagradu, statuetu Zorana Radmilovića.

Direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić najavio je da će predstava “Antigona” Radetovog „Kazališta Ulisses“ iz Zagreba učestvovati na “Antika festu” na Romulijani, 2020.godine.

foto: Grad Zaječar