O “IKT umrežavanju” na seminaru za timočke nastavnike matematike

Na seminaru za nastavnike matematike pod nazivom “Program obuke nastavnika za realizaciju nastave orijentisane ka ishodima učenja”, koji je u organizaciji Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja održan u Tehničkoj školi u Zaječaru, nastavnici Jasmina Lilić i Dragan Manojlović upoznali su kolege iz oba timočka okruga projektom i mobilnostima škole.

Jasmina Lilić je upoznala kolege sa seminarom “Europe project planning” koji je realizovan u Firenci, o pisanju evropskih projekata. Dragan Manojlović je upoznao prisutne nastavnike sa drugom mobilnosću, sa Krita, gde su on i još trojica kolega prisustvovali obuci. Tamo su upoznali nove IKT alate, a Dragan je posebno istakao one koji bi nastavnicima matematike mogli da budu od koristi u nastavi.

Ovom prilikom najavljena je realizacija seminara za sve nastavnike sa regiona, gde će imati mogućnost da se bliže upoznaju sa svim temama na seminarima u Firenci i sa Krita. Planirano je da se jedan održi u Boru, a drugi u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Knjaževcu.

Seminaru je prisustvovalo 28 nastavnika matematike srednjih stručnih škola sa područja Zaječarskog i Borskog okruga, a edukaciju su vodile Aleksandra Bošković iz Bora i Tanja Ignjatović iz Knjaževca.