Očekuju se rezultati 60 kontrolnih testova iz Domu za stare “Radost” u Negotinu

U Negotinu se danas očekuju rezultati kontrolnog testiranja koje je sinoć oko 20 sati završeno u Domu za stare “Radost”, rekao je jutros za Prvu televiziju Vladimir Veličković, predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Negotin.

Kontrolno testiranje u Domu je naloženo nakon što su juče stigli rezultati testiranja od sredine nedelje, prema kojima je u ovoj privatnoj ustanovi za stare ukupno 30 pozitivnih na Covid-19; 26 štićenika, 2 zaposlena i vojnik koji obezbeđuje objekat.

Dom za stare “Radost” u Negotinu ima 40 korisnika – nepokretnih i teško pokretnih starih ljudi od 1940-og godišta i starijih, 16 zaposlenih i 2 vojnika na obezbeđenju. Prema rečima Veličkovića svi pozitivni prilikom prvog testiranja dobro se osećaju i imaju stabilnu kliničku sliku, dok su samo dve osobe imale povišenu temperaturu.

Inače, Štab za vanredne situacije opštine Negotin, na jučerašnjoj vanrednoj sednici doneo je Zaključak da zbog pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Negotin, ostaje na snazi ZABRANA rada svih objekata koji podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetičkim saloni, fitnes centri i teretane, kladionice, kazina i igraonice za decu.

izvor: Za media