Odbojkaški kamp Vanje Grbića u Zaječaru

Proslavljeni reprezentativac Srbije u odbojci Vladimir Vanja Grbić razgovarao je u Zaječaru sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i pomoćnikom u oblasti sporta i omladine Milanom Stankovićem o budućoj saradnji u oblasti sporta, kao i o podršci lokalne samouprave u realizaciji Odbojkaškog kampa u Zaječaru.

Kamp Vanje Grbića

Odbojkaški kamp Vladimira Vanje Grbića promoviše zdrave stilove života, u vreme kada je tehnologija uzela maha, i kada omladina sve više slobodno vreme provodi pored računara, a sve manje baveći se nekim sportom. Cilj kampa nije da se od dece stvore profesionalni sportisti, već da se najmlađi osposobe za bavljenje sportom.

Kamp Vanje Grbića

U sporstkoj hali u Zaječaru, u okviru kampa, biće organizovano 6 grupa, za decu od 9 i 10 godina, 11 i 12 godina, 13 i 14 godina, 15 i 16 godina, 17 i 18 godina i za 20 mališana sa specijalnim potrebama.

Inače, kamp se poslednjih nekoliko godina tokom leta organizuje u Sokobanji i na Zlatiboru.

Podsetimo, u Sportskoj hali na zaječarskoj Кraljevici Grbić je u februaru održao javni trening za mališane iz Bora, Кrajove u Rumuniji i Vidinu u Bugarskoj. Učestvovalo je 150 dečaka i devojčica, od kojih je testirano 60 najstarijih.

Vanja Grbić – javni trening u Zaječaru

Inače, Vidin, Zaječar i Кrajova zajedno učestvuju u prekograničnom projektu „Кids for future“ -Do zdravlja kroz odbojku.

izvor: Grad Zaječar