Održana tribina “Ukradena bezbednost” Fondacije Tijane Jurić

O opasnostima koje vrebaju našu decu na svakom mestu, od interneta do ulice, o najvećim roditeljskim strahovima, verodostojno, iskreno i duboko iz duše može da govori samo neko ko je imao tragično lično iskustvo. A Igor Jurić doživeo je najveću porodičnu tragediju, ćerku Tijanu je pre pet godina pregazio kamionom, oteo, silovao i na kraju ubio i leš pokopao  mesar Dragan Đurić.

Fondacija koju je osnovao u sećanje na Tijanu pokrenula je mnoge inicijative, od prikupljanja potpisa za izmenu zakona kako bi ubice dece bile osuđene na doživotnu robiju, do tribine “Ukradena bezbednost”.

Na inicijativu Centra za socijalni rad Zaječaru tribina je organizovana u Zaječaru.

Trgovina ljudima, trgovina organima, seksualna i radna eksploatacija, pojmovi  o kojima sve češće slušamo, ali sa određenom rezervom u svesti prihvatamo da se to dešava „tamo, negde i nekome. Mi radimo neke preventivne stvari i treba govoriti o lošim pojavama u društvu,

naglasio je Jurić.

Ljiljana Mihajlović, specijalni pedagog u Centru za socijalni rad, smatra da posebno treba voditi računa šta dete radi na inetrnetu i sa kim komunicira.

Mlade generacije sve više vremena provode na internetu, tako da to prepoznajemo kao veliku opasnost za adolescente, ali i za mlađi i stariji uzrast.

Tribini su prisustvovali roditelji i potpisnici Sporazuma o saradnji na zaštiti dece od zanemarivanja i zlostavljanja na teritoriji Grada Zaječara – predstavnici svih škola, policije, tužilštva, školskog dispanzera, Crvenog krsta.