Oko hiljadu učesnika 39. Božićnog uspona na Rtanj

OPSD “Dragan Radosavljević” objavio je na društvenoj mreži da je na 39. Božićnom usponu na Rtanj učestvovalo oko hiljadu planinara i rekreativaca iz 70-ak društava Srbije.

Uslovi na stazi ni malo laki, ali je zato planinarska solidarnost bila na zavidnom nivou, kažu organizatori. Sneg, klizave staze, magla, oblačno, a udari vetra i preko 40 km/h.

“Ovim putem se zahvaljujemo svim članovima OPSD ‘Dragan Radosavljević’ kao i članovima ostalih klubova koji su bili direktno ukljičeni u organizaciju: PK Starica – Majdanpek, PD Dr. Laza Markovic – Irig, PD Zmajevac – Vrdnik, na izuzetnoj požrtvovanosti i zalaganju na stazi, kao i Komandi za razvoj Timočke brigade na logističkoj i lekarskoj podršci, JP ‘Srbijašume’ – Boljevac. Takođe, zahvaljujemo se svim učesnicima i ostalim planinarima koji nisu bili direktno uključeni u organizaciju ali su pokazali izuzetnu solidarnost i pomagali ljudima koji su imali poteškoće, koji su pokazali da u planini nema razlika, da smo svi jednaki i da su planinari ljudi velikog srca koje krase solidarnost, empatija, požrtvovanost, hrabrost”, naglašavaju iz OPSD “Dragan Radosavljević”.

foto: OPSD Dragan Radosavljević i fb