Oproštaj od Joce: Folklorna sekcija Društva Roma nosiće njegovo ime

U zaječarskom pozorištu danas je održana komemoracija povodom smrti Jovice Mihailovića Joce, organizatora kulturnih manifestacija u ovoj ustanovi, koji je mnogo doprineo razvoju kulturnog amaterizma u selima na području Zaječara.

U ime kolega iz Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ od Joce se oprostila pi-ar ustanove Biljana Glišić, a na komemoraciji su govorili i njegovi prijatelji i saradnici.

O prijateljstvu dugom dve decenije biranim rečima govorio je predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov, koji je naglasio da je Joca bio veliki čovek i da je njegovim odlaskom, osim njegove porodice, mnogo izgubio i grad i Srbija koju je predano voleo i nastojao da učini boljim mestom za život.

U znak zahvalnosti za uključivanje Društva Roma u kulturni život grada i formiranje folklorne sekcije ovog društva, ona će ubuduće nositi ime ovog velikog čoveka, rekao je Miljan Rašić, predsednik Društva Roma Zaječar.

Joca je bio jedan od osnivača KUD-a „Sloga“ iz Vražogrnca, volele su ga generacije folkloraša, a sebe je utkao i rad nedavno osnovanog gradskog folklornog ansambla, kazao je umetnički rukovodilac GFA „Zo-Ra“ Nenad Petković

Sećanja na Jocu podelila je i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskom parlamentu Tatjana Stojanović.

Kako su svi istakli, Joca je bio veliki profesionalnac i perfekcionista u poslu, ali i divan čovek i veran prijatelj.

Od 2005 godine radio je u kulturi. Najpre u KPZ-u, potom u Centru za kulturu, zatim u CEKIT-u, a od 2018.godine u Narodnom pozorištu Timočke krajine – Centru za kulturu „Zoran Radmilović“. Tri puta je biran za odbornika u Skupštini grada Zaječara.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, kolege, prijatelji i saradnici.

Jovica Mihailović Joca sahranjen je danas na groblju u Vražogrncu.

foto: zaječarsko pozorište