Opština Knjaževac nagradila najbolje studente

Opština Knjaževac je i ove godine, povodom Svetog Save, nagradila svoje najuspešnije studente sa po 35.000 dinara. Nagrade su im uručene sinoć na Svetosavskoj akademiji.

U ime nagrađenih studenata, prisutnima su se obratile Anđela Milutinović, student Mašinskog fakulteta u Nišu i Anđelija Aranđelović, student Filozofskog fakulteta u Nišu.

„Ovo je drugi put da sam ja ovde istim povodom, prošle godine sam takođe dobila ovo priznanje. Znam da je zvanično ime novčana pomoć ali ja više volim da naglasim „priznanje“ jer znam da je to važno, posebno kada imate iza sebe veći broj godina, veliki broj ispita, pa se pitate da li neko vidi trud i zalaganje i mislim da dobijanja priznanja ovog tipa šalje jednu poruku a to je „Vidimo, cenimo to što radite“. Takođe mislim da je značajno i za mene i za sve moje prijatelje to što je naša opština, koja nije univerzitetski centar, dala ovakvu vrstu podrške jer kada dođete iz malog grada, opštine u veliki grad i kažete šta je vaša opština učinila za vas, onda to menja sliku, pa bih se zahvalila opštini što nam je pomogla na ovaj način“, rekla je na dodeli priznanja Anđelija Aranđelović, student Filozofskog fakulteta u Nišu, sa prosekom 9,87.

Ova priznanja za ostvarene rezultate dodeljena su kako bi podstakla studente da nastave školovanje sa visokim postignućima, a čekove im je na svečanoj akademiji, priređenoj u Domu kulture, uručio predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

„Hvala Bogu, Knjaževac je pun inteligentne dece koja će sutra biti dobri studenti, dobri stručnjaci. Ali, zapamtite da i iteligencija i znanje, i mudrost i talenat bez ambicija su kao ptica bez krila kao što je nekada rekao Salvador Dali. Morate da imate ambicije, ne plašite se da sanjate velike snove. Ali znajte da su snovi bez ciljeva, vrlo često put u razočarenje. Ciljevi su ti koji trasiraju i obeležavaju put, od talenta, od znanja, od dara, do uspeha. Ne limitirajte sebe postavljajući niske ciljeve, postavljajte sebi visoke ciljeve, postavljajte ih na godišnjem nivou, dnevno, mesečno, postavljajte sebi životne ciljeve i krećite se stalno, od ostavarenog ka željenom cilju. Ne mešajte nikad kretanje sa napredovanjem. Ne bojite se neuspeha. Neuspeh i padovi su sastavni deo puta ka uspehu. Kada padate, a dešavaće se i to, padajte unapred, tako ćete videti gde udarate, pa ćete čak i tim padom unapred preći neki deo puta ka željenom cilju. Neuspeh nije doživeo samo onaj ko nikada ništa nije ni pokušao. Na tom putu od jednog cilja ka sledećem nikada nemojte da stanete. Nije previše važno kojom brzinom se krećete, važno je da budete uporni i da se trudite“, poručio je Milan Đokić i dodao:

„Jednog dana, draga deco, kada ostvarite svoje ciljeve, onda se potrudite da budete i srećni. A znajte da sreća i uspeh često ne idu zajedno. Da bi bili uspešni a srećni, treba da ispunite nekoliko preduslova: prvo da ostavite trag iza sebe, sticanje materijalnih bogatstava je nešto čime su današnji ljudi previše opsednuti, ali ako ostavte trag iza sebe, u svojoj porodici, u svojoj ulici, u svom gradu, onda ćete biti zaista uspešan čovek. Drugi preduslov je da putem svog uspeha povučete još nekog , da pomognete još nekome da postane uspešan i treći, možda najvažniji, je da svoj uspeh ma u čemu se on ogledao, delite sa drugima jer vaše je samo ono što ste drugome dali. Na kraju, ne zaboravite nikad vaš zavičaj, svoje korene, ne zaboravite Knjaževac, jer gde god odlazili i koliko god često odlazili iz Knjaževca, on nikad neće otići iz vas, i uvek će vas kako budete starili, sve jače i sve čvršće vući k sebi“.

Osim predsednika opštine Milana Đokića, prisutnima se obratio i protosinđel Zaharija, a akademiju su otvorili Dečiji hor Sveti Sava i članovi pevnice Crkve Svetog Georgija koji su izveli himnu Svetom Savi. Horom je dirigovala Jovana Damjanović.

Evo kompletnog spiska nagrađenih: Tijana Miletić (sa prosekom od 9.95), Anđela Milutinović (sa prosekom od 9.90), Anđelija Aranđelović (sa prosekom od 9.87), Aleksa Vučković (sa prosekom od 9.86), Milica Milosavljević (sa prosekom od 9.83), Kosta Rakić (sa prosekom od 9.79), Ilija Aleksić (sa prosekom od 9.73), Laza Živković (sa prosekom od 9.69), Mina Denković (sa prosekom od 9.60), Goran Miletić (sa prosekom od 9.60), Maja Urošević (sa prosekom od 9.53), Lola Stanojković (sa prosekom od 9.52), Milica Cvetković (sa prosekom od 9.50), Jovan Milosavljević (sa prosekom od 9.47), Slađana Nedeljković (sa prosekom od 9.44), Magdalena Gojković (sa prosekom od 9.43), Lea Mitić (sa prosekom od 9.39), Nevena Ristić (sa prosekom od 9.38), Jovana Nikoljić (sa prosekom od 9.36), Teodora Milosavljević (sa prosekom od 9.35), Martina Stanojević (sa prosekom od 9.31), Jovana Blagojević (sa prosekom od 9.29), Marija Bogdanović (sa prosekom od 9.29), Ivana Nenković (sa prosekom od 9.25), Mateja Milošević (sa prosekom od 9.22), Žaklina Filipović (sa prosekom od 9.19), Nađa Milenković (sa prosekom od 9.15), Mihajlo Filipović (sa prosekom od 9.09 Natalia Radosavljević sa prosekom od 9.08 Aleksandra Ristić sa prosekom od 9.06), Marija Trajkovska (sa prosekom od 9.06) i Jovana Stanković (sa prosekom od 9.00).

foto: Opština Knjaževac/Radio Magnum