Optužnica protiv Davora i Maje za četvorostruko ubistvo kod Jabukovca

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora P. (35) iz sela Jabukovac i Maje B. (25) iz susednog sela Dupljan zbog četvorostrukog ubistva na salašu u mestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine.

Oni se optužnicom terete za teško ubistvo za koje im preti kazna od po 40 godina zatvora, rečeno je Tanjugu u tom negotinskom tužilaštvu, koje je takođe tražilo da se Davoru P. produži pritvor.

Maja B. se sada brani sa slobode, jer je bila puštena na slobodu u toku istrage. Međutim, očekuje se da će i za nju tužilaštvo predložiti ponovno određivanje pritvora, jer je optužena za najteže krivično delo, s obzirom da su u toku istrage pronađeni novi dokazi protiv nje.

Sumnja se da su Davor P. i Maja B. ubili Raju Кazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). Optužnica je predata sudu koji treba da je potvrdi, a nakon toga optuženi i njhovi advokati će imati pravo da izjave žalbe Apelacionom sudu.

Mediji su preneli da je Davor P. odmah priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz i ustvrdio da je sve organizovala Maja B. jer su, navodno, Кazimirovići imali para. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu.

izvor: Tanjug