Organizacija “28. jun” donirala 8,8 miliona dinara za porodice stradalih rudara

Tačno 40 dana nakon tragedije u rudniku u Sokobanji, Međunarodna humanitarna organizacija “28. jun” uplatila je donaciju od 8,8 miliona dinara porodicama 8 rudara koji su tragično izgubili živote.

Organizacija je iznos koji je doniran objavila na 1. Svetskoj skupštini mladih u Ujedinjenim nacijama u Ženevi, istovremeno pozivajući na strože bezbednosne propise u srpskim rudnicima. To je najveća novčana donacija koju je organizacija isplatila u svojoj desetogodišnjoj istoriji, saopštili su iz ove organizacije.

Tokom ove kampanje organizacija je uručila Novaku Đokoviću nagradu za humanitarca godine u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku. Akciju su takođe podržali Srbi iz celog sveta sporta predvođeni fudbalerom Lukom Jovićem iz LaLige Real Madrida, Bogdanom Bogdanovićem iz NBA Atlanta Hawks-a i Milanom Lučićem iz NHL-a Calgary Flames-a. Pridruživši se suosnivaču Polygon-a Mihailu Bjeliću iz sveta tehnologije, doprinos je dao i vodeći regionalni Twitch streamer Nikola “Nikolarn” Aničić. Iz sveta zabave podršku su dali i holivudski filmski producent Gordon Bijelonić, filmski reditelj i aktivista Boris Malagurski, muzičar Mihajlo “Voyage” Veruović, humanitarac i pevačica Danica Karić, model Sofija Milošević…

Humanitarna organizacija 28. Jun je međunarodna humanitarna organizacija sa posebnim konsultativnim statusom pri Ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija.

Od 2012. godine, dostavili su Zapadnom Balkanu 235 tona humanitarne, medicinske pomoći i pomoći u slučaju katastrofe u vrednosti od preko 10 miliona dolara.

izvor: Blic