Osim u Zaječaru, vanredna situacija u još pet timočkih opština

Vanredna situacija zbog povećanja broja obolelih od virusa korona uvedena je, osim u Zaječaru, u još pet lokalnih samouprava na području Timočke Krajine, u Boru, Knjaževcu, Sokobanji, Majdanpeku i Kladovu.

Prema najnovijim podacima, od juče je u Boru registrovano još šest novoobolelih, a za oko 50 briseva se čekaju rezultati.

„Ukupno su od korona virusa obolela 24 lica, a od početka epidemije njih 202. Uglavnom zaraženi imaju lakšu klinički sliku, tako da je većina u kućnoj izolaciji“, rekla je dr Javorka Stankulić, epidemiolog u Domu zdravlja u Boru.

Vanredna situacija u Knjaževcu trajaće dve nedelje.
“U našem gradu, od 118 testiranih, stiglo je 65 rezultata od čega je 37 pozitivnih. Svakoga dana se u kovid ambulante javlja između 50 i 100 pacijenata koji su nalik kovidu”, kaže Milan Đokić, predsednik knjaževačke opštine.

U Majdanpek je u petak stigla potvrda iz referentne laboratorije o 15 novozaraženih, što je broj kovid slučajeva od početka pandemije do danas podiglo sa dosadašnjih 12 na 27. Od juče je na snazi vanredna situacija.

U Kladovu je danas potvrđeno 25 novih slučajeva Covid-19, pa je ukupan broj obolelih povećan na 79 lica, tako da su propisane mere koje će se primenjivati na području ove lokalne samouprave tokom vanredne situacije.

U opštini Sokobanja od 1. juna do 14. jula registrovano 35 osoba pozitivnih na Covid-19. Nove podatke nemamo, a kolege sa portala “Sokopres” prenose da je od danas i u ovoj timočkoj opštini na snazi vanredna situacija.

Broj pozitivnih na virus Кovid-19 u negotinskoj opštini povećan je za dva nova slučaja i ukupno iznosi 80. Zaključno sa jučerašnjim danom urađeno je 1656 testova, obrađeno je 1516, dok se rezultat čeka za još 140 uzoraka, navodi se na opštinskom sajtu.

Na zvaničnom sajtu opštine Boljevac nema podataka o broju zaraženih lica virusom korona.

foto: Grad Bor