Osuda napada na Vladimira Petkovića

Povodom fizičkog napada na Vladimira Petkovića, člana redakcije portala “Glas Zaječara” i bubnjara na protestima “1 od 5 miliona” danas su konferenciju za novinare održali predstavnici više političkih stranaka i nevladinih organizacija.

Petković, koji je uspeo napadača da snimi mobilnim telefonom, ispričao je kako je na njega u centru grada, usred belog dana, nasrnuo nepoznati mladić.

Ne mogu da uprem prstom u čoveka i kažem da je ovde reč o organizovanom i smišljenom napadu, jer nisam takav čovek da bez dokaza i argumenata napadam nekoga. Ali i sama činjenica da sam na ulici napadnut zbog nošenja bedža „1 od 5 miliona“ dovoljno govori da u našem društvu i da nešto nije u redu.
S druge strane, ja sam tog dana bio na zadatku, jer radim kao saradnik portala „Glas Zaječara“, pa je ovo napad ne samo na građanina Zaječara, već i na novinara,

istakao je Petković.

Predstavnici političkih partija, Predrag Stanković i Uglješa Đuričković, osudili su, ne samo napad na Vladimira, već i čutanje gradskih čelnika i stranke na vlasti, kao i neprestano etiketiranje i vređanje političkih neistomišljenika na fejsbuku.

Napad na Vladimira Petkovića osudili su: „Dosta je bilo“, Demokratska stranka, Dveri, Narodna stranka, grupa građana „ZA Kotlujevac“, GG „Montoja i pravednici“, Sindikat „Sloga“, udruženje Dečiji centar i Nevladina organizacija „Zaječarska inicijativa“.