Otvoren 16. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu

U Negotinu je, na gradskom trgu, prigodnim programom u kojem su nastupili Etno grupa „Кlasje“ OŠ „Vuk Кaradžić“ pod upravom Dušice Đurđić, Veljko Jonović, učenik prvog razreda srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u klasi harmonike Svetlane Кravčenko, Anastasija Кračunović, maturantkinja ove škole u klasi solo pevanja Ane Pavlić, ali i Vokalno instrumentalni sastav “Teachers” koji čine: Vladica Petković, profesorka solo pevanja, Predrag Tasić, profesor trube i Danilo Perković, profesor klavira uz specijalnog gosta na kahonu Milana Markovića, otvoren je 16. Međunarodni sajam meda i vina.

„Ovo je prilika da pored izlaganja, uz edukaciju i druženje unapredimo naša znanja i već mnogo puta potvrđen kvalitet vina koja nastaju u čuvenom negotinskom vinogorju. Ozbiljna ulaganja u vinogradarstvo i vinarstvo, opredeljenje je kako naše Vlade i nadležnog ministarstva, tako i nas iz lokalne samouprave, jer želimo da značajna sredstva kroz komasaciju i podizanje novih zasada, našu vinsku priču postave na još kvalitetniji nivo. Želimo da se Negotinska Кrajina prepoznaje ne samo po našim znamenitim sugrađanima, prirodnim lepotama, multikulturnom nasleđu već i po božanskom nektaru koji će dati izuzetan doprinos i kvalitet evropskoj vinskoj ponudi“, rekao je na otvaranju Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Ovogodišnju sajamsku manifestaciju „Oni vide med i vinO“ koja je okupila više od 100 izlagača iz cele Srbije, ali i vinare iz Severne Makedonije uveličali su i vitezovi vina predvođeni vitezom vina Mišom Ćirićem, iz Vinskog viteškog reda “Monah Dorotej” Župa Aleksandrovačka i počasni vitez u beogradskom Vinskom viteškom redu “Singidunum“, moderatorom programa i Sonjom Žugić koja se predstavila poezijom i pesmama o vinu.

foto: Opština Negotin, izvor: TO Negotin