Otvoren 5. Kamp klasične muzike

Koncertom ”Veče pod zvezdama” na Carskoj palatu svečano je otvoren 5. Kamp klasične muzike.

O značaju koji ovaj kamp ima u muzičkom životu Srbije i Zaječara govorili su Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra, Stanoje Jovanović umetnički direkror kampa i Maja Živić, direktorka Narodnog muzeja.

Publika je u izvanrednoj atmosferi imala prilike da uživa u klasičnim kompozicijama u izvođenju Ljubiše Jovanovića, flauta, Vera Ogrizović, gitara, Marko Josifoski, violina, Milan Dujmović, gitara i Uki Ovsakainen kao korepetitor.

Tokom pet godina trajanja kamp je ugostio oko 150 učesnika i 20 eminentnih profesora. Kamp predstavlja jedan od najznačajnih projekata Srpskog muzičlkog centra i njegov je cilj podrška mladim talentima kao i razvoj klasične muzike.

U subotu 18. avgusta u 19 časova ljubitelji klasične muzike biće u prilici da uživaju u koncertu klase klavira koji će biti održan u sali pozorišta, a u nedelju 19. avgusta biće održan završni koncert polaznika kampa u sali Muzičke škole.

Organizatori su Srpski muzički centar, Osnovna škola za muzičko vaspitanje ‘’Stevan Mokranjac’’, Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu ‘’Zoran Radmilović’’ Zaječar, a pokrovitelj je Grad Zaječar.