Otvorene Sportske igre mladih u Zaječaru – baklju prijateljstva unela Iva Tošić

U Zaječar je stigao Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih.

Zakletvu prijateljstva u ime malih SIM-ovaca položio je teniser Danilo Jovanović, učenik sedmog razreda OŠ „Ljubica Radosavljević Nada”, koji je bio pobednik SIM 2018 u Splitu, dok je u ime sudijske organizacije to učinio Branislav Kostić, košarkaški sudija.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Ivana Jovanović uručila je plaketu za doprinos razvoju igara Milanu Stankoviću, pomoćniku gradonačelnika Zaječara.

Predsednica je tom prilikom poželela zaječarskim mališanima sreću na takmičenjima uz želju da se i u ovom gradu na pobedničkom postolju nađu fer-plej, dobro druženje i zdrav duh.

Mi u Zaječaru smo ponosni na činjenicu da iz godine u godinu naša deca učestvuju na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u regionu i postižu zapažene rezultate. Tokom svih ovih godina imali smo priliku da se lično uverimo u profesionalizam s kojim se pristupa organizaciji takmičenja na svim nivoima, a evidentno je i da se igre sa svakom novom sezonom podižu za stepenik više i idu korak dalje. Pravo je zadovoljstvo biti deo ove sjajne sportske priče,

istakao je Stanković.

Višeminutnim aplazom prisutnih dočekana je baklja prijateljstva koju je unela Iva Tošić, učenica Gimnazije Zaječar, članica ekipe koja je na Državnom školskom takmičenju u odbojci osvojila bronzanu medalju. Ivu su pratili i ostali uspešni zaječarski sportisti.

Plamen prijateljstva koji je sa Kraljevice obasjao ceo grad, označio je početak takmičenja u šahu, malom fudbalu, tenisu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci na pesku i igri Lino između dve vatre, a najboljim Zaječarcima otvoren je put ka finalima u Beogradu i Splitu.

Svečanom otvaranju igara u Zaječaru prisustvovali su i Zorica Mijatović, sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Zoran Stojanović, koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Zaječar, Marija Mihajlović, asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zaječara i mnogi drugi.

foto: SIM